Akadálymentesített oldal

Tisztelt Érdeklődő!

Üdvözöljük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerében!

 

 

Tisztelt Felhasználók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. április 7-től a portálra történő belépés folyamata megváltozott. A továbbiakban a belépés az elsődleges e-mail címmel és a vizsgaportálon korábban használt jelszóval történik.

 

ÚJ Felhasználói útmutató a TVP és a Probono felületén történő regisztrációhoz

 


 

Tervezéssel és a Probono felülettel kapcsolatos segítségnyújtás: (06 (1) 432-9000/20373 vagy 432-9000/20358), (tovabbkepzes_vtki@uni-nke.hu)

 

Az ügyfélszolgálat munkatársai munkaidőben (H-Cs 8-16:30, P 8-14) fogadják az ügyfelek megkereséseit.

 

06(1) 432-92-87; 06(1) 432 92-93

    vizsgaportal@vtki.uni-nke.hu

 

 

>> Felhasználói útmutató egyéni regisztrációhoz (tisztviselő, képzésszervező, vizsgaszervező, vizsgabiztos)

>> Felhasználói útmutató titkos ügykezelői képzésre, valamint egyéb képzésre történő jelentkezéshez

 

 


 
Közigazgatási alapvizsga
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2011. szeptember 1-jétől a közigazgatási vizsgarendszer a közigazgatási alapvizsgával kibővül.

 

A vizsga fő célja, hogy az eltérő iskolai végzettséggel rendelkező tisztviselők a munkájuk ellátásához szükséges általános közigazgatási alapismereteket megszerezzék, és olyan tudással gazdagodjanak, melyek szükségesek a közigazgatási munka mindennapi ellátásához, és a közigazgatási „alapműveltség” megszerzéséhez.

 

A közigazgatási alapvizsga a tudásalapú-előmenetel fontos állomása: hiszen a fogalmazó besoroláshoz egy éven belül, az előadó besoroláshoz két éven belül kell közigazgatási alapvizsgát tenni, ennek elmulasztása esetén a tisztviselői jogviszony megszűnik.

 

A közigazgatási alapvizsga ismeretanyaga olyan témaköröket foglal magában, mely tartalmak folyamatosan nyomon követik, és igazodnak a közigazgatásban történő változásokhoz, építenek a kiérlelt szakirodalmi álláspontokra, és a közigazgatás dinamikus forrásaira. Ennek megfelelően a követelményrendszerben a korábbiaknál lényegesen nagyobb hangsúlyt kapnak a közszolgálatiság hivatásetikai kérdései, a szervezeti és személyi hatékonyság szempontjai, valamint a közigazgatás stratégiai és fejlesztési környezete. Az alapvizsgára való felkészítést továbbra is felkészítő tantermi kurzusokon való részvétel lehetőségével támogatjuk azzal, hogy az ismeretanyag elsajátítását konzulensek tanulás-centrikus módon segítik. Változásként emelendő ki az is, hogy a vizsga kizárólag írásban, elektronikus úton történik, ami biztosítja az objektív és kontrollálható mérést.

 

A közigazgatási alapvizsgát, a közigazgatási alapvizsgára felkészítő konzultációkat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik és bonyolítják.

 

Tájékoztató
 

Jelen tájékoztató közzétételével kívánunk segítséget nyújtani a közigazgatási alapvizsgára vonatkozó új szabályok megismerésében és értelmezésében.

 Közigazgatási alapvizsga tájékoztató.pdf

 

Jogszabályok jegyzéke

 

2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről 

 

Kihirdetésre került a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII. 31.) Korm.rendelet. A jogszabály a Magyar Közlöny 2011. évi 100. számában, valamint alább tekinthető meg.

174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgáról

 

Technikai kérdésekkel kapcsolatban kérdezze ügyfélszolgálatunkat.
Tel:
 06 (1) 432 9287; e-mail: vizsgaportal@vtki.uni-nke.hu

 
 
NKE
nfu-logo
 
 
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Nemzeti
Fejlesztési
Ügynökség

MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
 
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Cím: 1101 Budapest, X. Hungária krt. 9-11.

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

1139 Budapest, Váci út 83.
CenterPoint 2 irodaház fszt.

A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál online jelentkezési felülete és felkészülést támogató e-tananyagok az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával az ÁROP-2.2.2.-2008-0001 Teljesítményértékelési képzések és az ÁROP-2.2.5-2008-0001 Humánerőforrás-gazdálkodás a központi közigazgatásban projektek keretében valósultak meg.

 

Főoldal | Regisztráció | Jogok és Feltételek, Adatvédelem

Adatvédelmi szabályzat