Akadálymentesített oldal

Tisztelt Érdeklődő!

Üdvözöljük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerében!

Tisztelt Felhasználók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. április 7-től a portálra történő belépés folyamata megváltozott. A továbbiakban a belépés az elsődleges e-mail címmel és a vizsgaportálon korábban használt jelszóval történik.

 

ÚJ Felhasználói útmutató a TVP és a Probono felületén történő regisztrációhoz

 

Elindult a normativa befizetést és tervezést segítő alkalmazás

 

A továbbképzési normatíva befizetését segítő alkalmazás elérhető az alábbi linken:

https://probono.uni-nke.hu/nyitolap

Felhívjuk figyelmüket, hogy az alkalmazás használatához be kell jelentkezni a Továbbképzési és Vizsgaportálon megadott elsődleges e-mailcímmel és jelszóval. 

 

Tervezéssel és a Probono felülettel kapcsolatos segítségnyújtás: (06 (1) 432-9000/20373 vagy 432-9000/20358), (tovabbkepzes_vtki@uni-nke.hu)

Az ügyfélszolgálat munkatársai munkaidőben (H-Cs 8-16:30, P 8-14) fogadják az ügyfelek megkereséseit.

 


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora pályázatot hirdet a doktori (PhD) fokozat megszerzésére felkészítő, a 2014 szeptemberében induló, 3 éves szervezett doktori képzésre. Az egyetemünkön folyó doktori képzés elsősorban a közigazgatás, a hon- és a rendvédelmet érintő területen kutató szakembereket készíti fel a tudományos fokozat megszerzésére, tágabb értelemben pedig hozzájárul a tudományos elit utánpótlásához. Az egyetem a Hadtudományok tudományágban, a Katonai műszaki tudományok tudományágban, valamint a Közigazgatás-tudományok tudományágban rendelkezik önálló, akkreditált doktori iskolával. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem doktori iskoláinak célkitűzései, dokumentumai, törzstagjai, oktatóinak legfontosabb adatai és a kutatási területek megtekinthetőek az Országos Doktori Tanács (www.doktori.hu), valamint az egyetem honlapján (uni-nke.hu).

A 2014-es felvételi pályázattal kapcsolatos részletes információk február közepétől érhetőek el az egyetem honlapján. A doktori képzésre való jelentkezéssel kapcsolatban az Egyetemi Tudományszervező Központ munkatársa, Ritter Noémi (ritter.noemi@uni-nke.hu, +36-1/432-9000/29-739) ad információt az érdeklődőknek.

Szeretettel várjuk mindazokat a tudományt művelni szándékozó, elkötelezett, kutatókat, és leendő kutatókat, akik elhívatottságot éreznek magukban a doktori fokozat megszerzésére!

Sok sikert kívánok a felvételihez és kitartást az azt követő tudományos pályához!


Prof. Dr. Patyi András
rektor 

 

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK (TVP GYIK)

>> Felhasználói útmutató egyéni regisztrációhoz (tisztviselő)

>> Felhasználói útmutató szervezet regisztrációjához (képzési referens)

(A szervezet regisztrációs lap kitöltését követően a regisztrációs lapot aláírva, lepecsételve az alábbi címre kell elküldeni a szervezet jóváhagyásához: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet, 1518 Budapest, Pf. 26.)

  

06 (1) 432-92-93

06 (1) 432-92-87

 

 

vizsgaportal@nki.gov.hu

 

Vizsgaportál technikai ügyfélszolgálat:

06 1 432-92-87  

vizsgaportal@nki.gov.hu

 

Kizárólag KAB képzéssel kapcsolatos kérdések esetén kérjük, hívja az alábbi számot:

 

 

06 (1) 432-9000/ 20358

>> Felhasználói útmutató egyéni regisztrációhoz (tisztviselő, képzésszervező, vizsgaszervező, vizsgabiztos)

>> Felhasználói útmutató szervezet regisztrációjához (képzési referens)

Felhasználói útmutató programtulajdonos szervezetek regisztrációjához

 >> Felhasználói útmutató konferenciára-jelentkeztetéshez (képzési referensek részére)

>> Felhasználói útmutató egyéni regisztrációhoz (oktató)

>> Felhasználói útmutató titkos ügykezelői képzésre, valamint egyéb képzésre történő jelentkezéshez

>> Felhasználói útmutató minősített közszolgálati továbbképzésekre, valamint a nemzetközi és hazai partnerintézmények által megvalósított angol nyelvű tréningekre történő jelentkezéshez


 
Közigazgatási alapvizsga
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2011. szeptember 1-jétől a közigazgatási vizsgarendszer a közigazgatási alapvizsgával kibővül.

 

A vizsga fő célja, hogy az eltérő iskolai végzettséggel rendelkező tisztviselők a munkájuk ellátásához szükséges általános közigazgatási alapismereteket megszerezzék, és olyan tudással gazdagodjanak, melyek szükségesek a közigazgatási munka mindennapi ellátásához, és a közigazgatási „alapműveltség” megszerzéséhez.

 

A közigazgatási alapvizsga a tudásalapú-előmenetel fontos állomása: hiszen a fogalmazó besoroláshoz egy éven belül, az előadó besoroláshoz két éven belül kell közigazgatási alapvizsgát tenni, ennek elmulasztása esetén a tisztviselői jogviszony megszűnik.

 

A közigazgatási alapvizsga ismeretanyaga olyan témaköröket foglal magában, mely tartalmak folyamatosan nyomon követik, és igazodnak a közigazgatásban történő változásokhoz, építenek a kiérlelt szakirodalmi álláspontokra, és a közigazgatás dinamikus forrásaira. Ennek megfelelően a követelményrendszerben a korábbiaknál lényegesen nagyobb hangsúlyt kapnak a közszolgálatiság hivatásetikai kérdései, a szervezeti és személyi hatékonyság szempontjai, valamint a közigazgatás stratégiai és fejlesztési környezete. Az alapvizsgára való felkészítést továbbra is felkészítő tantermi kurzusokon való részvétel lehetőségével támogatjuk azzal, hogy az ismeretanyag elsajátítását konzulensek tanulás-centrikus módon segítik. Változásként emelendő ki az is, hogy a vizsga kizárólag írásban, elektronikus úton történik, ami biztosítja az objektív és kontrollálható mérést.

 

A közigazgatási alapvizsgát, a közigazgatási alapvizsgára felkészítő konzultációkat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik és bonyolítják.

 

Tájékoztató
 

Jelen tájékoztató közzétételével kívánunk segítséget nyújtani a közigazgatási alapvizsgára vonatkozó új szabályok megismerésében és értelmezésében.

 Közigazgatási alapvizsga tájékoztató.pdf

 

Jogszabályok jegyzéke

 

2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről 

 

Kihirdetésre került a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII. 31.) Korm.rendelet. A jogszabály a Magyar Közlöny 2011. évi 100. számában, valamint alább tekinthető meg.

174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgáról

 

Technikai kérdésekkel kapcsolatban kérdezze ügyfélszolgálatunkat.
Tel:
 06 (1) 432 9287; e-mail: vizsgaportal@nki.gov.hu

 
 
NKE
nfu-logo
 
 
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Nemzeti
Fejlesztési
Ügynökség

MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
 
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Cím: 1101 Budapest, X. Hungária krt. 9-11.

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

1139 Budapest, Váci út 83.
CenterPoint 2 irodaház fszt.

A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál online jelentkezési felülete és felkészülést támogató e-tananyagok az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával az ÁROP-2.2.2.-2008-0001 Teljesítményértékelési képzések és az ÁROP-2.2.5-2008-0001 Humánerőforrás-gazdálkodás a központi közigazgatásban projektek keretében valósultak meg.

 

Főoldal | Regisztráció | Jogok és Feltételek, Adatvédelem

Adatvédelmi szabályzat